KNATTEBIO: Alfons Åberg - Vem lurar Alfons?

Föreställningstider

Söndag 23/9 Kl. 15.00

  • Orginaltitel: Alfons Åberg - Vem lurar Alfons?
  • Genre: Barn och familj, Tecknat
  • Längd: 64 Min.
  • Åldersgräns: Barntillåten

Osynligt med Alfons Åberg
Pappa har precis vårstädat och förbjudit Alfons och Viktor att strö leksaker över hela lägenheten. Med stor uppfinningsförmåga använder de istället andra helt vardagliga saker i sin fantasilek. Sakerna får osynliga egenskaper för den som inte vet.

Skratta lagom! sa pappa Åberg
Alfons kusiner kommer på besök. De tycker Alfons och Milla är barnsliga och vill inte leka med dem. Istället förstör de allt som har förberetts och det blir bråk och stök. Till slut måste pappa gripa in. Och han kommer på ett straff som ingen hade kunnat förutse…

Hur långt når Alfons?
”Alfons är du där?” ropar pappa, och det sätter igång en fantasifull tankeresa, som tar Alfons ner under jorden, upp i luften, in och ut ur folks tankar. Han ser spår av sig själv överallt, kanske är det bara en liten del av honom som till slut svarar på pappas fråga – och hjälper till att bära ut soporna.

Vem lurar Alfons?
Alfons sparar till ett dataspel. Men det är svårt att spara och avstå från godis och nöjen – och frestelsen att fuska blir så stor att han lurar sig själv. Alfons får lära sig att man inte både kan äta kakan och samtidigt ha den kvar.

Alfons vid vuxenbordet
Det är stort kalas och Alfons och Småtting får sitta med vid vuxenbordet. Alfons som har varit med förr ska passa Småtting och se till så han trivs. Alfons tar sin uppgift på allvar, och det visar sig att han

I rollerna

Knattebio

För våra små biobesökare med korta filmer och lite lägre ljudnivå.

Arrangeras tillsammans med:

 Skåne Nordost 

och Bio Prosimus

Lämna kommentar