VÄRLDENS BÄSTA ALLAN! KG Malm och Lucas Stark sjunger Allan Edwall

Föreställningstider

Lördag 17/11 Kl. 17.00

  • Orginaltitel: VÄRLDENS BÄSTA ALLAN
  • Genre: Konsert / Musik / Vissånger
  • Längd: 1 tim 15 min. + paus
  • Pris: 150:-
  • Åldersgräns: Barntillåten

Det är få kulturpersonligheter som har varit lika folkkära och älskade som

Allan Edwall. I konserten framförs Edwalls sånger som han på senare år har

kommit att bli mer och mer uppmärksammad för vid sidan av sin skådespelargärning. Mustiga skrönor och satiriska samtidsbetraktelser, färgade av svart humor, visa och folkmusik.

Humor, publikkontakt och spontanitet är viktiga ingredienser i Lucas och KG:s genom åren mycket uppskattade konserter. 2018 turnerar de för tredje (och sista) året i rad med succé-föreställningen Världens Bästa Allan! som framförts över hundratjugo gånger landet runt!

KG MALM

Är estradören, vissångaren och skådespelaren som gärna presenterar de visor han sjunger genom att berätta smått galna historier ur livet, som han dessutom i svaga stunder påstår är självupplevda. Han har sedan 2003 gett ut fyra album varav det senaste var det rosade dubbelalbumet Murardrömmar med enbart monologer och ”mellansnack” från hans konserter och föreställningar. KG har bl.a. fått Taubestipendiet av Astri och Evert Taubes Vänner, Byggnads Kulturstipendium och Göteborgs stads kulturstipendium.

KG Malm är den bäste uttolkaren av Allan Edwalls visor vi hört.” Katrineholmskuriren

”KG Malm glänser i egna monologer” ”Det är kongenialt” Göteborgsposten

LUCAS STARK

Är en av landets flitigast turnerande vissångare som uppträder både ensam och i många olika konstellationer. Han har sedan 2007 gett ut fyra album och medverkat i flera samlingar och antologier.

”Suveräna Joe Hill-tolkningar” skrev tidningen Lira, som liksom många andra tidningar gav hans senaste album Strejk i paradiset högsta betyg. Lucas har bl.a. fått Ulf-Peder Olrog-stipendiet, Evert Taube-stipendium av Astri och Evert Taubes Vänner, Konstnärsnämndens stipendium och blev 2009 invald på livstid som ledamot av Svenska Visakademien.

”Han levde upp till sitt efternamn i sina tolkningar.” Ludvika tidning

”Knockade publiken” Eskilstuna-Kuriren

I rollerna

KG MALM

LUCAS STARK

Lämna kommentar