Läkaren på landet

Föreställningstider

Lördag 9/9 Kl. 14.00

  • Orginaltitel: Médecin De Campagne
  • Genre: Drama | Komedi
  • Längd: 1 tim 36 min
  • Åldersgräns: Med Vuxen BTL, Ensam från 7 År.

FRANÇOIS CLUZET FRÅN EN OVÄNTAD VÄNSKAP I NY FEEL GOOD-FILM.

I över trettio år har Dr. Jean-Pierre Werner praktiserat som läkare på den franska landsbygden. Han är omtyckt av alla och vet allt om deras krämpor, och en hel del annat också för den delen. De är nästan som en enda stor familj. Så drabbas läkaren själv av sjukdom och det verkar riktigt illa. En kollega vet på råd och sänder en läkare för att avlasta Jean-Pierre i hans arbete. Ytterst motvilligt går han med på den oönskade hjälpen. Att hon är kvinna och att hon ser bra ut är väl okej. Men hon är från storstan! Vad vet väl hon om hur det går till på landet?

LÄKAREN PÅ LANDET bjuder på härlig atmosfär från den franska landsbygden och befolkas av många sköna karaktärer. Det är en feel good-film, men också med svärta.
I huvudrollen avnjutes François Cluzet, som blev ett världsnamn i och med dundersuccén med "En oväntad vänskap". Vid hela tio tillfällen har han nominerats till en César (Frankrikes Oscar) för sitt skådespeleri, och även vunnit den åtråvärda statyetten en gång, för succéthrillern "Berätta inte för någon".

I rollerna

Regissör:    Thomas Lilti
Skådespelare:    François Cluzet,
Marianne Denicourt,
Christophe Odent,
Patrick Descamps,
Isabelle Sadoyan,
Félix Moati

Studio S

 

Lämna kommentar