Live på bio, Direktsänd Opera från Kungliga Operan: Rigoletto

Föreställningstider

Lördag 1/12 Kl. 15.00

  • Orginaltitel: Verdis: Rigoletto
  • Genre: Livesänd Opera från Kungliga Operan
  • Längd: Beräknad längd: Cirka 2 tim 20 min inkl. paus
  • Pris: Ordinarie biljetter 250:- Ungdommar under 26 År 200:- Scenpass 230:-
  • Åldersgräns: Barntillåten

Verdis operaklassiker Rigoletto direktsänds från Kungliga Operan exklusivt till våra biografer. 1 december har du chans att se denna efterlängtade föreställning på din biograf.

Rigoletto är en av Verdis mest dramatiska operor. I Sofia Jupithers fantastiska uppsättning på Kungliga Operan kretsar handlingen kring män med makt och en värld där rädslan dominerar. Sofia Jupither har regisserat för både teater och tv och hennes uppsättning av Salome med Nina Stemme hyllades stort av kritikerna.

Hertigen av Mantua roar sig på folkets bekostnad. Rigoletto är hertigens narr som överlever i palatset genom att uppmuntra till terrorn. Vid en stor fest dyker en man upp, vars dotter har blivit bortrövad av hertigen.

Rigoletto hånar honom. Då uttalar mannen en förbannelse över honom och Rigoletto blir rädd. När han inte ikläder sig rollen som narr är han en annan person. Hemma är han en överbeskyddande far till dottern Gilda som längtar ut i världen

I rollerna

Leonardo Capalbo, Karl-Magnus Fredriksson, Ida Falk Winland, John Erik Eleby, Katarina Leoson, Susann Végh, Kristian Flor, Anton Eriksson

Dirigent: Lionel Bringuier

Regi: Sofia Jupither

BIO BORGEN visar livesändningarna i 4 K med 7.3 ljud

Arrangeras tillsammans med:

 Skåne Nordost 

Lämna kommentar